Vegas Blackjack

Vegas Blackjack on korttipeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa pelinhoitaja.

Kaikki Vegas Blackjack -pelistä

Kortit ja korttien arvot
Pelissä käytetään kahdeksaa 52 kortin pakkaa ilman jokereita. Kuvakortit ovat arvoltaan kymmenen pistettä. Ässän arvo on 1 tai 11 pistettä pelaajan valinnan mukaan. Muut kortit ovat osoittamansa pistemäärän arvoisia.

Pelipanokset ja pelipaikat
Panoksina käytetään pelimerkkejä, joita saa ostaa pelinhoitajalta. Pelaaja voi pelata yhtä tai useampaa pelipaikkaa. Samalla pelipaikalla voi pelata useita pelaajia, mutta tällöin pelipaikan ensimmäinen pelaaja tekee yksin kaikki pelipaikan korttikäteen ja lisäkorttien määrään vaikuttavat päätökset.

Pelinhoitaja voi tarvittaessa rajoittaa pelaajan samanaikaisesti pelaamien pelipaikkojen lukumäärää sekä taustapelaajien määrää.

Pelinhoitaja jakaa kaksi korttia pelipaikoille, joissa on panos, sekä yhden kortin itselleen. Kortit jaetaan avoimina. Tämän jälkeen korttikädet pelataan valmiiksi yksi kerrallaan ja seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

Blackjack
Mikäli pelaajan kaksi ensimmäistä korttia ovat ässä ja kuva tai kymppi, on hänellä blackjack, jolle maksetaan heti 1:1 voitto.

Lisäkorttien ottaminen
Mikäli pelaajan kaksi ensimmäistä korttia eivät muodosta blackjackia, on hänellä mahdollisuus ottaa lisää kortteja. Pelaaja voi vetää niin monta lisäkorttia kuin haluaa, kunnes pistemäärä on 21 tai sen yli. Mikäli pistemäärä ylittää 21:n, pelaaja häviää panoksensa.

Tuplaaminen
Pelaajalla on mahdollisuus tuplata pelipanoksensa ennen lisäkorttien ottoa, mutta tällöin korttikäteen saa vain yhden lisäkortin.

Korttikäden jakaminen
Jos pelipaikan kaksi ensimmäistä korttia ovat pistearvoiltaan samat, on pelaajalla mahdollisuus jakaa nämä kortit erillisiksi käsiksi. Jakaessaan käden on pelaajan asetettava uudelle pelikädelle alkuperäispanoksen arvoinen lisäpanos. Korttikäden saa jakaa enintään kolmeksi kädeksi. Jaetun käden saa tuplata normaalisti.

Pelaaja saa jaettuihin ässiin vain yhden lisäkortin. Jaetuista ässistä muodostettuja käsiä ei saa tuplata. Jaetussa kädessä ässä ja kymppi tai ässä ja kuvakortti eivät muodosta blackjackia vaan pistemäärän 21.

Vakuuttaminen
Jos pelinhoitajan ensimmäinen kortti on ässä, voi pelaaja vakuuttaa pelinsä pelinhoitajan blackjack-kättä vastaan. Pelaaja vakuuttaa pelinsä lisäpanoksella, jonka arvo on korkeintaan puolet alkuperäisen panoksen arvosta. Vakuutus on tehtävä ennen kuin kenellekään on tarjottu kolmatta korttia.

Jos pelinhoitaja saa blackjackin, alkuperäiset panokset häviävät, mutta vakuutukset voittavat 2:1. Jos pelinhoitaja ei saa blackjackkättä, vakuutuspanokset häviävät ja peli jatkuu normaaliin tapaan.

Kun kaikki pelaajat ovat pelanneet pelikätensä valmiiksi, ottaa pelinhoitaja itselleen lisäkortit. Pelinhoitajan on otettava itselleen lisää kortteja, jos hänen pistemääränsä on 16 tai pienempi. Kun hänen pistemääränsä on 17 tai suurempi, on peli ratkennut.

Voitonjako
Pelaaja voittaa 1:1 jos hänen pistemääränsä on lähempänä 21:tä kuin pelinhoitajan tai jos pelinhoitajan pistemäärä ylittää 21:n. Jos pelinhoitaja on lähempänä 21:tä, pelaaja häviää panoksensa. Tasapisteillä peli on tasan ja panos jää pelaajalle. Ylittäessään 21 pistettä pelaaja häviää aina panoksensa.

Blackjackin lisäpeli Rockets
Blackjack-pöydässä on jokaisessa pelipaikassa erityinen Bonus-ruutu, johon pelaaja voi halutessaan asettaa Rockets-lisäpelipanoksen. Pelaaja voi asettaa Rockets-lisäpelipanoksen ainoastaan niihin pelipaikkoihin, joihin hän on asettanut myös Blackjack-pelin panoksen.

Pelaaja voittaa Rockets-lisäpelissä, mikäli hänen pelipaikalleen jaetut kaksi ensimmäistä korttia muodostavat numeroarvoltaan parin. Mikäli kortit eivät muodosta paria, pelaaja häviää lisäpelipanoksensa.

Varsinaisesta Blackjack-pelistä poiketen Rockets-lisäpelissä kuvakortit eivät ole numeroarvoltaan kymppejä, vaan muodostaakseen parin tulee kuvakorttien olla joko kaksi sotamiestä, kaksi kuningatarta tai kaksi kuningasta.

Voitto maksetaan vain korkeimmasta voittoyhdistelmästä.

Voittotaulukko

Kaksi samaa maata olevaa ässää 50:1
Pari 2-K samaa maata 25:1
Pari, jossa molemmat kortit ovat samanvärisiä 10:1
Pari, jossa toinen kortti on musta ja toinen punainen 5:1

KORTTIEN ARVOT:

ÄSSÄ
1 tai 11 pistettä

KUVAKORTIT
10 pistettä

NUMEROKORTIT
kortin osoittama pistemäärä