Ruletti

Eurooppalainen Ruletti on arvontapeli, jossa yritetään arvata voittonumero tai jokin sen ominaisuus asettamalla pelimerkkejä pöydän panostusalueelle. Feel Vegasin rulettipöydissä on kansainväliset kertoimet. Panostamalla esimerkiksi yhdelle numerolle on voittokerroin 35:1.

Rulettipelissä voi käyttää panoksena pelipöytäkohtaisia pelimerkkejä. Pelaajan lopettaessa pelimerkit vaihdetaan vaihtomerkeiksi. Panokset voidaan sijoittaa pelin yksittäiselle numerolle tai niiden yhdistelmille, tusinalle, sarakkeille ja tasamahdollisuuksille, joiden voittokerroin määräytyy seuraavan taulukon mukaisesti:

ruletin kertoimet

Tasamahdollisuuksia ovat musta, punainen, parillinen, pariton sekä luvut 1–18 ja 19–36.
Mikäli arvottu numero on nolla, sekä sarakkeille että tusinoille ja tasamahdollisuuksille tehdyt sijoitukset häviävät. Nollan kattavilla sijoituksilla voitot maksetaan normaaliin tapaan. Sarakkeilla ja tasamahdollisuuksilla on eri minimipanokset kuin numerokentällä.

Pelin aloittaminen

Ruletissa käytetään pelivälineinä pelimerkkejä, joita voi ostaa pelinhoitajalta käteisellä. Feel Vegasin sääntöjen mukaan pelinhoitaja ei voi ottaa mitään suoraan asiakkaan kädestä, joten pelaajan tulee asettaa setelit ja/tai arvomerkit pöydälle pelialueen ulkopuolelle. Samalla pelaaja ilmoittaa, minkä arvoisia pelimerkkejä hän haluaa.

Jokaisessa rulettipöydässä on pöytäkohtaiset värimerkit, joilla ei voi pelata missään muussa pöydässä.

Numerokenttä
Yksi numero (Straight up) maksetaan 35:1
Kaksi numeroa (Split) maksetaan 17:1
Kolme numeroa (Street) maksetaan 11:1
Neljä numeroa (Corner) maksetaan 8:1
Kuusi numeroa (Sixline) maksetaan 5:1

Sivukentät
Tusinat ja sarakkeet (Dozens & Columns) maksetaan 2:1
Tasamahdollisuudet (Even numbers) eli 1-18, 19-36, punainen, musta, parillinen ja pariton, maksetaan 1:1.

Myös kaikkien näiden sijoitusten pelaaminen samanaikaisesti on täysin mahdollista. Jokaiselle sijoitukselle voi asettaa niin monta pelimerkkiä kuin haluaa maksimipanoksen puitteissa.
Pelaaja vastaa itse omista sijoituksistaan, jotka tulee tehdä ennen kuin pelinhoitaja ilmoittaa "ei enää panoksia - no more bets!". Kun pelinhoitaja sijoittaa asiakkaan merkkejä tämän puolesta, on kyseessä ns. "courtesy bet". Call bet on kuulutettu panos, joka vahvistetaan verbaalisesti, siinä merkit/rahat eivät mene ollenkaan kentälle vaan jäävät pelinhoitajan haltuun.

Ruletissa käytettävät kielet ovat suomi ja englanti.

Voitonmaksu
Numerokentän ja sivukenttien voitot maksetaan edellä mainituilla kertoimilla. Mikäli arvottu numero on nolla, sekä sarakkeille että tusinoille ja tasamahdollisuuksille tehdyt sijoitukset häviävät. Nollan kattaville sijoituksille voitot maksetaan normaalisti. Kun voitto on iso, pelaaja voi pyytää osan voitostaan tai tietenkin koko voitonkin vaihtomerkkeinä. Tämä täytyy tehdä ennen kuin pelinhoitaja ja -valvoja ovat ehtineet rakentaa voitonmaksun valmiiksi.

Panostusrajat

  MIN MAX
Numerokentällä 2 € 4 €
Tusinat ja sarakkeet 4 € 20 €
Tasamahdollisuudet 4 € 20 €