Automaattipelit

Kansainväliset Automaattipelit ovat pelattavissa kaikissa Feel Vegaseissa. Automaateista on lisäksi voitettavissa Jackpot, jonka korkein taso on 5 000 - 15 000 euroa.

Vastaavia automaatteja löydät myös oikeasta Las Vegasista, pelivalmistajina mm. WMS, IGT, Novomatic, Spielo, Bally ja Aristocrat. Pelejä löytyy laidasta laitaan – niin uusimpia videokiekko- kuin retropelejäkin mekaanisilla kiekoilla – jokaiselle jotakin.

Kotimaisiin peliautomaatteihin käyvät setelit ja kolikot sekä suomalaiset debit-kortit. Ulkomaalaisten pelivalmistajien peliautomaateissa on setelitunnistimet, jotka hyväksyvät setelit. Kun rahat ottaa ulos, automaatti printtaa tiketin, joka käy kaikkiin muihin ulkomaalaisiin peliautomaatteihin – tehden pelaamisesta helppoa ja nopeaa. Tiketin voi myös vaihtaa rahaksi kassalla tai rahanvaihtoautomaatissa.

Voittokuvioita on monenlaisia: vapaapelit, bonuspeli, päävoitto... Kiekot pyörivät ja pysähtyvät, mikä on sinun voittokuviosi?

Automaattipelaamisen pikaopas:

Syötä seteli tai EZ-pay lipuke pelikoneeseen
Valitse linjojen kokonaismäärän
Valitse CREDIT-arvo
Paina SPIN-nappia aloitettaksesi kierroksen

Kaikki automaattien pelaamisesta

Rahan syöttö ja creditin käsite
Koneet toimivat pääsääntöisesti seteleillä ja tiketeillä. Automaattien yhteydessä törmää käsitteeseen credit. Pelaamiseen oikeuttava summa tulee näkyviin creditteinä, eli arvoina. Arvo vaihtelee konekohtaisesti yhdestä sentistä kahteen euroon. Esimerkiksi syötettäessä 20 €:n seteli koneeseen, jossa creditin arvo on 10 senttiä, tulee credittejä 200.

Kaikissa automaateissa yhteiset painikkeet
Automaattia voi pelata nappuloiden avulla, osassa koneissa on myös touch-screen ominaisuus, jolloin peliä voi ohjata myös automaatin kuvaruutua koskettamalla.
Joissakin automaateissa kielenä on englanti. Pelaamista helpottaa kuitenkin se, että nappulat ovat yhtenäiset jokaisessa automaatissa. Tällöin MAX BET/MAX CREDITS-nappula tarkoittaa joka koneessa samaa asiaa eli pelataan suurimmalla mahdollisella panoksella. CASH/COLLECT/PRINT TICKET-nappulasta painamalla saa automaatissa olevat rahat ulos. BET- nappulasta voidaan valita pelattavien credittien määrän ja näin joko suurentaa tai pienentää pelikohtaista panosta. Lisäksi löytyy nappuloita, jotka ovat ns. pelikohtaisia eli pokerikoneista löytyy HOLD-nappula, jolla voi pitää kortin ja videokiekkokoneista löytyy linjojen valintaan tarkoitetut LINE-nappulat.

Linjojen käsitteen selventäminen
Perinteisissä kiekkokoneissa ei yleensä ole kuin yksi mahdollinen pelilinja, mutta uudemmissa videokiekkokoneissa saattaa olla mahdollisuus pelata jopa 9-100 samanaikaisesti (Multiway -peleissä 243, 720 ja 1024). Tällöin linjojen määrä vaikuttaa myös panoksen suuruuteen. Panos (creditin arvo) on aina linjakohtainen, joten pelaamalla esimerkiksi viittä linjaa samanaikaisesti on myös panoksen suuruus viisinkertainen. Toisaalta, mitä enemmän linjoja on valittu sitä suuremmat mahdollisuudet on myös voittaa. Myös voiton suuruus kasvaa panoksen kasvaessa, kaikki on siis suhteellista.

Voitonmaksu
Automaatti ilmoittaa myös voitot creditteinä, ja voitot maksetaan tiketteinä. Suuremman voiton sattuessa kohdalle voitonmaksu suoritetaan henkilökunnan toimesta.

Bonuspelien käsite ja vaihtoehdot
Bonuspelit ovat automaattikohtaisia. Tällöin kyseessä voivat olla ns. vapaapelit tai kokonaan oma bonuspeli. Bonuspelin laukaisee tietynlainen kuviosarja automaatissa. Vapaapelit tarkoittavat sitä, että pelaaja saa tietyn määrän ilmaispelejä, jotka eivät pelaajalle maksa mitään, mutta kerryttävät kuitenkin voittoa. Vapaapelit alkavat ja loppuvat automaattisesti itsestään ja pelaaja ei niiden kulkuun voi vaikuttaa. Bonuspelit taas antavat pelaajalle vaikutusmahdollisuuden, koska bonuspelit edellyttävät yleensä pelaajalta valintoja numeroiden tai kuvien väliltä. Bonuspelit ovat myös ilmaisia, mutta kerryttävät vapaapelien tapaan voittoja. Tuplauksen mahdollisuus on olemassa osassa videokiekkokoneissa ja pokerikoneissa, jolloin pelaaja voi yrittää tuplata voittosumman.

Automaattialueen pelisäännöt

Automaattien varaaminen
Feel Vegas ei vastaa automaattiin jätetyistä rahoista ja automaatin voi varata vain henkilökunnan toimesta. Toivomme, että mahdollisimman moni asiakkaamme voisi nauttia pelaamisesta, joten vain yhden automaatin pelaaminen samanaikaisesti on toivottua.

Vikatapaukset
Sähkömekaanisina laitteina peliautomaateissa saattaa esiintyä silloin tällöin pieniä ongelmia. Mikäli automaatin toiminnassa on epäselvyyksiä, tulee pelaaminen välittömästi keskeyttää ja ottaa yhteyttä henkilökuntaan. Tilannetta ei voida selvittää, mikäli pelaamista jatketaan. Mahdollinen vikaantuminen mitätöi kaikki automaatin näytössä näkyvät tiedot. Kiistatilanteissa pelisalin päätös on lopullinen.